Hiddink wijst na eerste zege punt van vooruitgang aan bij Chelsea

Hiddink wijst na eerste zege punt van vooruitgang aan bij Chelsea

04-01-2016 14:33

Chelsea won dit weekend uit bij Crystal Palace met 0-3 en dat zorgde weer eens voor euforie bij de Londenaren. Het was voor Hiddink ook meteen zijn eerste overwinning sinds zijn terugkeer op Stamford Bridge. Hij kon na afloop aanwijzen waar de winst door kwam.

"We zijn hard voor elkaar gaan werken en als het team het voor een langere periode niet goed doet, dan heb je zekerheid nodig", stelt Hiddink tegenover Sky Sports. "En dat hebben we goed benadrukt door hard te werken, tactisch goed te staan op een verdedigende manier. We hoeven de spelers geen kwaliteit bij te brengen. Ze zijn van nature al gezegend met veel talent", vervolgt de Nederlandse coach.

"Ze moeten wel begrijpen dat wanneer het even wat minder gaat en het niet loopt zoals ze willen, we naar andere aspecten moeten kijken en dat is waarom we nu harder werken voor elkaar. En ook de talentvolle jongens begrijpen nu dat je soms het vieze werk moet opknappen en niet altijd het mooie spelletje kan spelen."

Een speler die onder Mourinho steevast op de bank moest plaatsnemen maar door Hiddink juist in de basis wordt gezet is John Obi Mikel. "Hij speelde de vorige wedstrijd erg goed en hij is een speler die balans in ons team kan brengen." Komend weekend speelt Chelsea in de FA Cup tegen Scunthorpe United.