Vitesse-middenvelder Brown staakt training: Ik groei te hard

Vitesse-middenvelder Brown staakt training: "Ik groei te hard"

06-01-2016 17:47

Isaiah Brown verliet woensdag met een zak ijs op zijn knie het trainingsveld van Vitesse in Spanje. De achttienjarige aanvaller, 1.84 meter lang, heeft last van groeistuipen.

"Ik groei te hard, daardoor is mijn knie soms pijnlijk. Maar ernstig is het niet", laat de huurling van Chelsea weten aan Omroep Gelderland. Op de groeistuipen na heeft Brown, die donderdag zijn negentiende verjaardag viert, het naar zijn zin bij Vitesse. "Maar ik voel me ook gewoon fris. Zit goed in mijn vel." In de eerste seizoenshelft kwam hij tot elf optredens in de Eredivisie.

Brown keerde in de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen FC Twente, terug in de basis. Daarvoor zat hij echter lang op de bank. "Het waren de moeilijkste maanden van mijn carrière", erkent de vleugelspits. "Maar het was het gevolg van het feit dat ik niet goed speelde. Tegen Twente ging het goed. Nu hopen dat ik de komende tijd weer blijf staan."

"Ik wens Peter Bosz bij Maccabi Tel Aviv het beste, maar ben ook blij met Rob Maas. Hij praat ook buiten het veld veel met je, dat is prettig. Ik denk dat hij de juist man is op dit moment voor ons", vervolgt de vleugelspits met Jamaicaanse roots, die blij is met het trainingskamp in Spanje. "In Nederland is het koud en kil. Hier is het mooi weer en in de zon heb je het zelfs warm."