Van Gaal pareert kritiek na wanvertoning: Hoeveel kansen had Sheffield?

Van Gaal pareert kritiek na wanvertoning: "Hoeveel kansen had Sheffield?"

09-01-2016 21:42
3

Manchester United bereikte zaterdag ternauwernood de vierde ronde van de FA Cup. De wijze waarop dat gebeurde, met een late 1-0 zege op derdeklasser Sheffield United, zorgde na afloop voor veel kritiek. Tot ergenis van manager Louis van Gaal.

"Ik vind het geen ontsnapping", stak Van Gaal van wal in gesprek met BT Sport. "Het is altijd moeilijk om tegen een tegenstander te spelen die zo verdedigend speelt. We hadden de bal sneller rond moeten laten gaan, dat lieten we in de eerste helft na. In de tweede helft was het wat beter, al kregen we toen ook niet veel kansen. Maar het is makkelijker om te verdedigen dan om aan te vallen. Uiteindelijk kregen we een strafschop en die was ook terecht."

"Ik heb tegen de jongens gezegd dat het enige wat nu telt is dat we in de volgende ronde staan", vervolgde de Nederlander. "Ik weet ook wel dat we beter moeten, maar hoeveel kansen heeft Sheffield gehad? Daar heeft niemand het over."

Tot slot eindigde Van Gaal nog wel met een glimlach, wanneer hem werd gevraagd naar strafschoppennemer Wayne Rooney. "Hij had geluk dat hij 'm mocht nemen, want normaal is hij nummer drie op het lijstje. Maar ik had nummer één en twee al gewisseld."