Update: Newcastle-Nederlanders hebben er officieel nieuwe ploeggenoot bij

Update: Newcastle-Nederlanders hebben er officieel nieuwe ploeggenoot bij

11-01-2016 21:25

Newcastle United is druk bezig op de transfermarkt. De club van de Nederlanders Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Siem de Jong en Georginio Wijnaldum gaat zich spoedig versterken. Een deal met Henri Saivet is aanstaande, terwijl Jonjo Shelvey een ander doelwit is.

Steve McClaren, de manager van Newcastle, gaf in aanloop naar het midweekse duel met Manchester United aan dat Saivet in Newcastle is. Hij ondergaat een medische keuring bij The Magpies. "We wachten nu op de uitkomst daarvan", aldus McClaren.

Saivet is een 25-jarige aanvaller, die momenteel onder contract staat bij Bordeaux. Daar speelt hij vanaf het seizoen 2010/2011. Volgens The Telegraph moet Saivet een bedrag van 6,7 miljoen euro kosten.

Datzelfde medium meldt dat Shelvey mogelijk ook wordt gekocht door Newcastle. De club heeft inmiddels een bod uitgebracht van 13,4 miljoen euro op de middenvelder van Swansea City. Ook Crystal Palace ligt op de loer, maar de verwachting is dat Newcastle de transfer snel afrondt.

Update 21:25: Newcastle United heeft de komst van Saivet bevestigd via de officiële kanalen. De aanvaller heeft een contract voor 5,5 jaar getekend bij de Engelse club. "Ik ben erg blij dat ik hier ben", luidde de eerste reactie van de nieuwe aanwinst. "St. James Park is een erg indrukwekkend stadion en ik kan niet wachten totdat ik mijn nieuwe ploeggenoten kan helpen."