Ik kan mijn benen niet hoger krijgen dan mijn hoofd, doe geen gekke dingen

"Ik kan mijn benen niet hoger krijgen dan mijn hoofd, doe geen gekke dingen"

14-01-2016 13:45

Bram Castro is de stille kracht achter het sterk presterende Heracles Almelo. De 33-jarige Belg is één van de minst gepasseerde doelmannen van de Eredivisie en werd door de supporters verkozen tot 'Speler van de eerste seizoenshelft'.

"Het is mooi dat ik gewaardeerd word door de fans, maar ik ben er niet zo gek op om over mijzelf te praten", zegt Castro in een interview met Tubantia. "Ik ben niet van het spektakel. Ik kan mijn benen niet hoger krijgen dan mijn hoofd, ben rustig, doe geen gekke dingen. Dat weten de mensen in Nederland", vertelt Castro.

Wedden

Meer odds

Castro is zich er van bewust dat de fans van Heracles twijfels over de onopvallende keeper hadden. "Dat kan ik mij voorstellen. Voor ik naar Almelo kwam wilde ik niet dat mijn carrière zou eindigen voor ik het gevoel had dat ik van een carrière kon spreken. Het was nog niet genoeg. En dat is ook gebleken, al had ik niet zien aankomen dat we er met Heracles zo goed voor zouden staan."

Vrijdagavond staat de derby tegen FC Twente op het programma, een mooi affiche om de tweede seizoenshelft mee af te trappen. "Twente is nog steeds een goede ploeg, noem maar op: Ziyech, Mokotjo, Gutiérrez... Ploegen kijken misschien anders naar ons in de tweede seizoenshelft, omdat we er goed voor staan. Het gaat erom hoe wij daarop reageren", besluit de doelman.