PSV-openbaring droomt van Chelsea: Ga er vanuit dat ik de Eredivisie ontgroei

PSV-openbaring droomt van Chelsea: "Ga er vanuit dat ik de Eredivisie ontgroei"

16-01-2016 12:28
24

Joshua Brenet maakt dit seizoen een opvallende ontwikkeling door bij PSV. Door de blessure van Jetro Willems en het feit dat aankoop Simon Poulsen tegenvalt, vervult Brenet de linksbackpositie met verve. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit.

"Ik heb nooit mijn kop laten hangen op momenten dat het minder ging. Na de wedstrijd tegen ADO Den Haag haalden de media en onze eigen supporters mij omlaag. Gelukkig kon ik me daarna weer van mijn beste kant laten zien en kreeg ik de kans om me te ontplooien als basisspeler", zegt Brenet tegen Helden Online. Ondertussen nadert Willems zijn rentree. "Ik maak me ook geen zorgen nu Jetro weer fit is. Ik vertrouw op mijzelf, heb laten zien dat ik op de linkerkant kan functioneren. Ik ben de concurrentiestrijd aangegaan. Nu ligt het aan de trainer wie er gaat spelen."

Brenet wil de ingezette lijn doorzetten en daarmee uitkomen in de Engelse competitie. Voorlopig is het nog niet zover, want de verdediger vindt dat hij de Eredivisie nog niet ontgroeid is. "Maar ik ben op de goede weg. Dus als ik zo doorga, ga ik er wel vanuit dat ik de Eredivisie ontgroei. Het liefst vervolg ik mijn carrière dan in Engeland, voor mij één van de mooiste competities om in te spelen. En dan graag bij Chelsea."