Vlaar vol onbegrip over Feyenoord: Dat stiekeme knaagde aan me

Vlaar vol onbegrip over Feyenoord: "Dat stiekeme knaagde aan me"

Zowel Stefan de Vrij als Ron Vlaar kreeg gedonder toen in hun periode bij Feyenoord uitlekte dat de verdedigers zonder overleg met hun club privé-training kregen van Hans Kroon. Het kostte De Vrij zelfs zijn aanvoerdersband. Vlaar snapt maar weinig van het standpunt van de Rotterdamse grootmacht. 

"Ik heb veel extra getraind de laatste jaren. Met Kroon. Ik vind wel dat Nederland op het gebied van gestructureerd extra trainen een slag kan maken. Daarin zijn we voorbijgestreefd door andere landen", legt hij uit in een interview met het Algemeen Dagblad. 

Vlaar heeft naar eigen zeggen juist erg veel baat bij extra training. "Bij Feyenoord kregen we eens een lezing van Francisco Elson, de Nederlandse basketballer die in NBA speelde. Dat heeft mijn ogen geopend. In Amerika, zegt Elson, moet je om tien uur aanwezig zijn op de training. Alles wat je daarvoor of daarna allemaal doet, moet je zelf weten. In Engeland zijn ze er ook meer bekend mee."

Feyenoord stelde geen prijs op de extra training van Vlaar en De Vrij. Daarom moest het stiekem. "Dat stiekeme knaagde aan me. En Stefan heeft er later problemen mee gekregen. Terwijl wij dachten: wij hebben er profijt van en de club dus ook. We gingen er alleen maar beter van spelen. Het was ook meer dan alleen krachttraining bij Hans. Het ging ook over voeding. Hij vroeg: hoe laat heb je gegeten? Dat zijn belangrijke details."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s