Update: Spurs-aanvaller verklapt aanstaande transfer: Ik ben ontzettend blij

Update: Spurs-aanvaller verklapt aanstaande transfer: "Ik ben ontzettend blij"

26-01-2016 12:30
3

Newcastle United staat op het punt om Andros Townsend over te nemen van Tottenham Hotspur. De Premier League-clubs naderen een akkoord over de 24-jarige Engelsman, meldt The Guardian.

Volgens de Britse kwaliteitskrant ligt de transfersom ergens tussen de dertien en achttien miljoen euro. Spurs-manager Mauricio Pochettino zou ruimte willen creëren in zijn selectie en daarom groen licht hebben gegeven voor de overgang. Op White Hart Lane komt Townsend er al een tijdje niet meer aan te pas. Dit seizoen kwam hij pas 64 minuten in actie in de Premier League.

Na een clash met conditietrainer Nathan Gardiner maakte Townsend zelfs geen deel meer uit van de eerste selectie. Hij traint momenteel met het beloftenteam. De vleugelaanvaller speelde bijna twee jaar geleden zijn laatste volledige wedstrijd in de Premier League. Naar verwachting wordt de transfer in de komende 48 uur afgerond.

Voor Newcastle United-manager Steve McClaren is de komst van Townsend een welkome opsteker. De Noord-Engelsen staan momenteel achttiende, twee punten onder de degradatiestreep. Bij Newcastle wordt de tienvoudig international een teamgenoot van Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Siem de Jong en Georginio Wijnaldum.

Update 12.30 uur
Townsend heeft tegenover Sky Sports bevestigd dat zijn transfer naar Newcastle inderdaad aanstaande is. "Zodra ik hoorde van de belangstelling, wilde ik alleen nog maar naar deze club", aldus de vleugelaanvaller. "Ik ben ontzettend blij, ik kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd op St. James' Park te gaan spelen." Waarschijnlijk maken The Magpies de komst van Townsend dinsdag wereldkundig.