De Boer wil Zivkovic weghalen bij Willem II: Dit is een uitzichtloze situatie

De Boer wil Zivkovic weghalen bij Willem II: "Dit is een uitzichtloze situatie"

29-01-2016 15:01
15

Richairo Zivkovic verkeert momenteel in een uitzichtloze situatie bij Willem II. De Ajax-huurling komt niet aan de bak in Tilburg. Met de komst van Bartholomew Ogbeche is zijn perspectief nog meer vertroebeld.

"Hij moet zorgen, en daar zullen wij ook alles aan doen, dat hij wel aan spelen toekomt", reageerde Frank de Boer vrijdag op de persconferentie. "Als het uitzichtloos is bij Willem II, zullen we wat anders moeten verzinnen. Hij werd in het elftal al een beetje naar de rechterkant verbannen. Dat is niet echt zijn positie. Het was een kwestie van tijd totdat iemand anders daar zou gaan spelen."

Dat laatste is gebeurd door het vastleggen van Ogbeche. "Het is een slechte situatie voor Ajax, maar vooral voor Richairo zelf. We doen er alles aan om hem ergens anders te stallen", laat de Ajax-trainer weten. Ook een terugkeer naar Amsterdam is een optie. "In het allerlaatste geval moeten we dat zeker doen, want dit is in ieder geval een uitzichtloze situatie. Het kan bij ons, maar het is het best als hij aan voetballen toekomt."

De Boer benadrukt dat de huidige situatie niets met de mentaliteit van Zivkovic te maken heeft. De spits raakte in het recente verleden meermaals in opspraak. "Nee, dit is geen gedoe. Die jongen doet stinkend hard zijn best. Het valt nu niet zoals die jongen het graag wil zien. Hij moet nu karakter tonen en het talent dat in hem zit naar boven laten komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s