Oud-Ajacied trekt conclusies en vertrekt na half jaar alweer uit Nieuw-Zeeland

Oud-Ajacied trekt conclusies en vertrekt na half jaar alweer uit Nieuw-Zeeland

31-01-2016 08:55
4

Het avontuur van Jeffrey Sarpong bij Wellington Phoenix is na een halfjaar alweer voorbij. Het contract van de 27-jarige oud-Ajacied is in onderling overleg ontbonden, meldt de Nieuw-Zeelandse club.

Sarpong tekende eind augustus een contract bij Wellington, nadat hij zijn contract bij NAC Breda had afgekocht. De aanvallende middenvelder wilde niet in de Jupiler League spelen. Ondanks de belangstelling van meerdere Europese clubs koos hij voor de equipe uit de Australische A-League, waar hij echter geen basisplaats wist te bemachtigen. Sarpong bleef steken op dertien optredens. Waar hij zijn loopbaan vervolgt, is vooralsnog onduidelijk.

Sarpong begon zijn carrière bij Ajax, speelde daarna voor NEC en kwam in de Spaanse competitie voor Real Sociedad en Hercules uit. Door zijn vertrek staat er nog één oud-Ajacied op de loonlijst bij Wellington. Roly Bonevacia is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club. Zowel Sarpong als Bonevacia schopte het tot het eerste elftal van Ajax, maar een vaste waarde werden ze nooit.