'Amerikaanse club laat oog vallen op ontevreden bankzitter van ADO'

'Amerikaanse club laat oog vallen op ontevreden bankzitter van ADO'

01-02-2016 11:25
2

Roland Alberg maakt mogelijk de overstap naar de Verenigde Staten. De aanvallende middenvelder van ADO Den Haag wordt door Amerikaanse bronnen gelinkt aan een transfer naar Major League Soccer-club Philadelphia Union. 

De 25-jarige Alberg komt dit seizoen amper aan de bak bij ADO. Henk Fraser geeft op het middenveld van de residentieclub de voorkeur aan andere spelers. Omdat het contract van Alberg komende zomer afloopt, zou ADO nu nog een bescheiden transfersom kunnen vragen voor de rechtspoot. 

Wedden

Meer odds

Alberg speelt sinds medio 2013 voor ADO. De middenvelder debuteerde in 2011 in het betaald voetbal namens Excelsior. In 2013 speelde hij ook nog heel even voor het Turkse Elazığspor. 

Het is overigens niet de eerste keer dat Alberg gelinkt wordt aan Philadelphia Union. Afgelopen zomer zong zijn naam ook al rond bij de formatie uit de MLS. Alberg zou de tweede speler uit de Eredivisie kunnen worden die deze week verkast naar de Verenigde Staten. FC Groningen verkocht verdediger Mitchell Kappelhof aan Chicago Fire.