Update: Newcastle United maakt komst van nieuwe aanvalsleider officieel

Update: Newcastle United maakt komst van nieuwe aanvalsleider officieel

01-02-2016 14:34
3

Newcastle United lijkt zich op de slotdag van de winterse transfermarkt verzekerd te hebben van een nieuwe spits. Seydou Doumbia wordt volgens de BBC voor een halfjaar gehuurd van AS Roma. 

In de afgelopen weken werd Newcastle gelinkt aan diverse aanvallers. Onder meer Bafetimbi Gomis (Swansea) en Saido Berahino (West Bromwich Albion) zouden in beeld zijn geweest bij de formatie van Steve McClaren. Het wordt dus de 28-jarige Doumbia, die onder contract staat bij AS Roma en eerder dit seizoen enkele maanden op huurbasis uitkwam voor CSKA Moskou. In de Champions League speelde de Ivoriaan nog tegen PSV. 

Doumbia is voor Newcastle al de vierde aanwinst van deze maand. Eerder maakten ook Henri Saivet (Bordeaxu), Andros Townsend (Tottenham Hotspur) en Jonjo Shelvey (Swansea City) de overstap naar de nummer achttien van de Premier League. In totaal gaven The Magpies al meer dan dertig miljoen euro uit. 

Update 14.34 uur
De komst van Doumbia is officieel. Newcastle laat via de officiële kanalen weten dat de Ivoriaan voor een halfjaar wordt gehuurd van Roma. Komende zomer hebben The Magpies de mogelijkheid om Doumbia definitief in te lijven.