AZ trekt zich terug: 'Hij mag niet weg voor het bedrag waar wij aan dachten'

1 februari 2016 om 17:43

Na de mislukte poging voor Robbin Ruiter houdt AZ zich koest op de transfermarkt. Met de deadline in zicht heeft het allemaal geen zin meer, erkent Max Huiberts.

De technisch directeur van AZ bevestigt dat FC Utrecht niet wilde onderhandelen over de doelman (28). "We hebben wel geïnformeerd naar Ruiter, maar dat gaat niet gebeuren", aldus Huiberts tegen FOX Sports. "Het was voor FC Utrecht onbespreekbaar. Robbin mag niet vertrekken voor het bedrag dat wij voor ogen hadden." Was het geboden bedrag 1,2 miljoen? "Ik praat niet over bedragen."

"We hebben vorig jaar ook al interesse getoond", vervolgt Huiberts. "Robbin is op de hoogte van onze belangstelling. Wij zijn echter niet degenen die ja of nee moeten zeggen. Utrecht moet het ook willen. Maar we blijven hem in de gaten houden."

Na de mislukte poging voor Ruiter is AZ klaar wat betreft winterse transfers. "Nee, er gaat niets meer gebeuren. Er gaat niemand meer weg en we gaan niemand meer halen. Althans, niet rond de A-selectie. Wellicht wel voor de beloften. Jongens als Mats (Seuntjens, van NAC Breda, red.) volgen we wel, maar op dit moment hoeven we daar niets mee te doen. Op het middenveld zijn we sterk bezet."