'Wenger blokkeert transferstunt Van Gaal vanwege verleden met Van Persie'

'Wenger blokkeert transferstunt Van Gaal vanwege verleden met Van Persie'

02-02-2016 09:46
4

Manchester United wilde volgens de Engelse boulevardkranten op de slotdag van de transferperiode verrassen met de komst van Mathieu Debuchy. De Franse back van Arsenal mocht van manager Arsene Wenger echter niet naar de club van Louis van Gaal.

Dat stelt The Daily Mirror, één van de Britse tabloids die wel vaker met geruchten strooit. Op de laatste dag van de transfermarkt waren United, Aston Villa en Sunderland naar verluidt in de race om de krabbel van Debuchy. De back is bij Arsenal op een zijspoor geraakt, want Hector Bellerin is hem voorbijgestreefd. Debuchy verkaste uiteindelijk naar Girondins Bordeaux. Dat zou mede door Wenger komen.

United wilde de defensieve problemen volgens de boulevardkrant oplossen met Debuchy, maar Wenger blokkeerde een transfer naar de concurrentie. De laatste keer dat Arsenal een speler naar United liet gaan was in 2012: Robin van Persie. Hij leidde de concurrent toen naar de Premier League-titel. De dertigjarige Debuchy zal nu op huurbasis bij Bordeaux gaan spelen in de hoop een plek in de Franse selectie te bemachtigen voor het EK 2016 in eigen land.