Als ik Guus Hiddink was had ik Hakim Ziyech naar Chelsea gehaald

"Als ik Guus Hiddink was had ik Hakim Ziyech naar Chelsea gehaald"

06-02-2016 07:17
6

Hakim Ziyech kan volgens Foppe de Haan het niveau van Chelsea aan. Dat stelt de oefenmeester van sc Heerenveen in aanloop naar het treffen met FC Twente, de club van Ziyech.

"Als ik Guus Hiddink was, had ik hem gehaald. Met de oplossingen die Hakim verzint, is hij beter dan een paar spelers die daar lopen. Daar heb je postbodes. Lopen, lopen, lopen en ze zien wel waar ze uitkomen. Daarom maken ze volgens mij ook zo weinig goals. Hakim kan een spits zo alleen voor de goal zetten en scoort zelf ook makkelijk. Maar Hiddink is daar natuurlijk niet alléén de baas", vertelt De Haan in De Telegraaf.

Ziyech werd groot bij Heerenveen, maakte een transfer naar Twente en groeide uit tot in ieder geval één van de beste spelers in de Eredivisie. Ziyech hapte niet toe na interesse van buitenlandse clubs, die niet tot de top behoren. "Dat had ik wel in de gaten, want Hakim stippelt zijn carrière goed uit. Hij is heel geduldig en verstandig. Geïnteresseerde clubs als Sampdoria en Hoffenheim, daar wordt hij niet beter van", stelt De Haan.

"Hij moet ergens heen waar goede voetballers lopen. Hoe beter ze om hem heen zijn, hoe beter hij zelf ook wordt." Chelsea dus. "Sommige jongens zijn zo jong en talentvol, die kijken nergens tegenop en zien daar een uitdaging in. Hakim is zo'n jongen. Hij is bovendien een hartstikke beste kerel."