In het kort: PSG ook te sterk voor Marseille, Roma sluit aan bij subtop

07-02-2016 23:00
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ook Marseille kan PSG niet stoppen
Paris Saint-Germain is ook in de 25ste competitiewedstrijd van het seizoen ongeslagen gebleven. De hoofdstedelingen wonnen met 1-2 bij Olympique Marseille, waar Karim Rekik negentig minuten op de bank bleef. Zlatan Ibrahimovic opende al na twee minuten de score, waarna Remy Cabella Marseille nog wel langszij hielp. Angel Di Maria tekende in de slotfase echter voor de winnende treffer.

Roma wint moeizaam
AS Roma is dankzij een 2-1 zege op Sampdoria opgeklommen naar de vijfde plaats in de Serie A. Nog zonder de herstelde Kevin Strootman kwamen de Romeinen op een 2-0 voorsprong via Alessandro Florenzi en Diego Perotti, waarna een eigen doelpunt van Miralem Pjanic de spanning terugbracht. Uiteindelijk hield Roma stand.

Brugge aan kop in België
Club Brugge is de nieuwe koploper van de Belgische competitie. De ploeg won zondag met 1-0 van AA Gent door een treffer van Lior Rafaelov (strafschop) en komt daardoor in puntenaantal gelijk met Gent (52). Doordeweeks won Brugge ook al in de Belgische beker van Gent. Ook toen werd het 1-0.

Valencia verliest opnieuw
Gary Neville slaagt er maar niet in om Valencia op de rit te krijgen. Na de smadelijke 7-0 nederlaag in de Copa del Rey tegen FC Barcelona verloor de club uit de sinaasappelstad zondag met 1-0 van laagvlieger Real Betis. Op aangeven van Ricky van Wolfswinkel tekende Rubén Castro na 49 minuten voor de winnende treffer.

Juventus breekt clubrecord, Higuain doet het weer
SSC Napoli blijft koploper in de Serie A. De topclub uit Napels boekte zondagmiddag een minimale zege op Carpi: 1-0. Topscorer Gonzalo Higuain tekende voor de enige treffer. Het was voor de Argentijn al zijn 24e treffer van de campagne. Juventus boekte de veertiende (!) competitiezege op rij en zette daarmee een nieuw clubrecord neer. Ditmaal was Frosinone het slachtoffer. Juan Cuadrado en Paolo Dybala scoorden.

Overige uitslagen
AC Milan - Udinese 1-1
Hellas Verona - Internazionale 3-3
Torino - Chievo Verona 1-2
Sassuolo - Palermo 2-2

Arsenal klopt laagvlieger Bournemouth
Arsenal heeft zondagmiddag een degelijke 2-0 zege geboekt bij Bournemouth. Beide treffers vielen in de eerste helft. Eerst was het Mesut Özil die scoorde, amper een minuut later bezegelde Alex Oxlade-Chamberlain het lot van The Cherries. Door de overwinning is Arsenal op de ranglijst over Manchester City heengeklommen. The Gunners staat nu derde en hebben 48 punten, evenveel als nummer twee Tottenham Hotspur en vijf minder dan koploper Leicester City.

Sparta loopt verder uit
Sparta heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de Jupiler League. De koploper won in eigen huis met 3-1 van naaste achtervolger VVV-Venlo. Topscorer Thomas Verhaar zette Sparta op Het Kasteel voor rust op voorsprong, waarna Vito van Crooij gelijkmaakte. Pas in de slotfase trokken de Rotterdammers de zege naar zich toe. Ryan Sanusi en opnieuw Verhaar scoorden. Sparta staat nu zeven punten 'los' en heeft zelfs nog een duel tegoed.