Update: Champions League-deelnemer bevestigt interesse in paria Boilesen

Update: Champions League-deelnemer bevestigt interesse in paria Boilesen

Gepubliceerd: maandag 8 februari 2016 om 14:35ma 08-02-2016 om 14:35

De kans is aanwezig dat Nicolai Boilesen alsnog op korte termijn vertrekt bij Ajax. Dinamo Zagreb zou de Deense paria op het oog hebben als noodversterking.

Door de zware blessure van Joseph Pivaric is Dinamo Zagreb dringend op zoek naar een nieuwe linksback. In die zoektocht vallen volgens Germanijak twee namen: Boilesen en José Angel van FC Porto. De verdediger van Ajax wordt gezien als de meest logische keuze, omdat hij direct beschikbaar is voor een bescheiden prijs. Het contract van Boilesen loopt aan het einde van het seizoen af.

Dinamo Zagreb kan meteen actie ondernemen, omdat de transfermarkt in Kroatië is geopend tot 15 februari. Ajax mag daardoor de hoop koesteren dat Boilesen alsnog een nieuwe club vindt, hoewel de hoofdrolspeler zelf heeft aangegeven in elk geval tot de zomer in Amsterdam te blijven.

Boilesen is volgens het Kroatische Germanijak beschikbaar voor ongeveer vier ton. Het medium merkt op dat Dinamo Zagreb - eerder dit seizoen nog deelnemer aan de Champions League - ook tot de zomer kan wachten tot hij transfervrij is, maar technisch directeur Zoran Mamic lijkt dat niet te zien zitten. De reden: het wegvallen van Pivaric moet meteen gedekt worden.

Update 14.35: Nicolai Boilesen staat hoog op het verlanglijstje van Dinamo Zagreb, bevestigt technisch directeur Zoran Mamic. "We kijken naar twee spelers die we waarderen. Eén van hen is José Angel en de ander is Boilesen. Hij was zelfs aanvoerder van Ajax, maar bereikte met de club geen akkoord over een nieuw contract. We gaan zien wat er gaat gebeuren", laat Mamic weten aan HRT.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws