Bijzondere Valentijns-ontmoeting met Ajax: 'Voelt niet als een vervelende ex'

Bijzondere Valentijns-ontmoeting met Ajax: 'Voelt niet als een vervelende ex'

14-02-2016 10:18
2

FC Groningen neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen Ajax. Het is een bijzonder duel voor goalie Sergio Padt, die jarenlang deel uitmaakte van de jeugdopleiding van de Amsterdamse topclub. Een echte band met zijn oude broodheer heeft Padt naar eigen zeggen niet meer. 

"Bij Ajax is het voor mij allemaal begonnen. Ik heb er mijn jeugdopleiding genoten. Daar ben ik ze dankbaar voor. Het was een belangrijke periode: ik was jong en het waren de jaren waarin ik de meeste stappen kon maken", blikt de 25-jarige sluitpost terug met de NOS. 

Ajax verhuurde Padt tweemaal. Aan Haarlem en aan Go Ahead Eagles. In 2011 besloot de doelman zijn contract in Amsterdam niet te verlengen. "Het was de droom van mijn Amsterdamse vrienden om mij in het Ajax- tenue te zien spelen. Maar ik had net een heerlijk jaar bij Go Ahead achter de rug. Ik had geproefd van het spelen. Ik werd toegejuicht door de fans in een volle Adelaarshorst: dat wilde ik niet opgeven."

Padt kon bij Ajax derde of vierde keeper worden, maar hij wilde méér. Via een omweg belandde hij alsnog in de Eredivisie. "Ze hebben me altijd goed behandeld en ik heb er geen nare gevoelens aan overgehouden. Wat dat betreft voelt het treffen met Ajax op Valentijnsdag meer als het weerzien met een oude geliefde dan met een vervelende ex."