Update: PSV werkt mee aan EK-droom en verhuurt verdediger officieel

Update: PSV werkt mee aan EK-droom en verhuurt verdediger officieel

16-02-2016 12:05
4

PSV is bezig om de verhuur van Hjörtur Hermannsson (21) aan het Zweedse IFK Göteborg definitief af te ronden. Volgens het Eindhovens Dagblad maken beide partijen dinsdag het papierwerk in orde en wordt het tijdelijke vertrek van de IJslander officieel bekendgemaakt.

Het vertrek van de centrale verdediger zat er al aan te komen. Hermannsson werkte vorige week al een stage af bij zijn aanstaande club, dat op trainingskamp was in Dubai. Maandag was de IJslander aandachtig toeschouwer bij het duel van Jong PSV met Sparta Rotterdam. Vanwege zijn aanstaande vertrek zat hij niet bij de wedstrijdselectie.

Hermannsson beschikt in Eindhoven over een contract tot medio 2018. PSV ziet in hem een verdediger die in de toekomst mogelijk de stap naar de A-selectie kan maken, schrijft het ED. Bij Göteborg wil Hermansson ervaring opdoen op het hoogste niveau en daardoor een plek in de EK-selectie van IJsland afdwingen.

Update 12.05: PSV verhuurt Hjörtur Hermannsson definitief tot het einde van het seizoen aan IFK Göteborg. Dat bevestigt de Eindhovense club dinsdag. De 21-jarige verdediger van de beloften werkte eerder een proefperiode in Zweden, waarna PSV te horen kreeg dat beide partijen graag zaken wilden doen. Hermannsson staat sinds 2012 onder contract bij PSV.