ADO liet ster gaan: Ik word vervelend als spelers niet het maximale eruit halen

ADO liet ster gaan: "Ik word vervelend als spelers niet het maximale eruit halen"

18-02-2016 20:40
5

Roland Alberg gold vorig seizoen als een van de beste spelers van ADO Den Haag, maar is inmiddels door de achterdeur vertrokken naar de Verenigde Staten. ADO-coach Henk Fraser legt uit hoe dat komt.

Alberg was vorig seizoen met acht goals en negen assists zeer belangrijk voor ADO, dat mede daardoor in de Eredivisie bleef. Nadat de middenvelder dit seizoen op de bank belandde, besloot hij in de winterstop voor een avontuur bij het Amerikaanse Philadelphia Union te kiezen. "Veel mensen dachten dat ik een haat-liefdeverhouding met Kramer had", vertelt Fraser aan het Algemeen Dagblad. "Onzin. Met Alberg ook niet, maar ik word vervelend als voetballers niet het maximale uit hun kunnen halen."

De coach twijfelt geen moment aan de kwaliteiten van Alberg. "Een waanzinnige speler, maar als je maar een uur of helft van waarde kunt zijn, sta je wissel. Ik heb hem veel krediet gegeven, maar ook een spiegel voorgehouden. We zijn nu immers zo ver dat we alles kunnen laten zien. Data, beelden, gegevens van sprints, kilometers, zelfs van stukjes wandelen, maar ook in tactisch en fysiek opzicht. Allemaal onderbouwend. Daarmee hebben we hem geprobeerd te overtuigen."