Ajax laat 'grootste talent van De Toekomst' in zomer transfervrij gaan

Ajax laat 'grootste talent van De Toekomst' in zomer transfervrij gaan

09-03-2016 13:54
17

Damon Mirani werd in 2013 uitgeroepen tot 'Talent van de Toekomst' bij Ajax, maar houdt het na dit seizoen voor gezien. De negentienjarige verdediger vertrekt transfervrij uit Amsterdam.

Mirani beschikt over een aflopend contract en moest na 'een goed gesprek' de knoop doorhakken. "Ondanks dat zij positief over mijn ontwikkeling zijn, is er besloten dat het beter is om naar andere club uit te kijken", zegt het talent op de website van managementbureau Wasserman. "Dat is natuurlijk balen, maar ik ben positief over de toekomst. Ik kan nu op zoek naar een nieuwe, mooie club. Het voelt voor mij als een nieuwe start."

Wedden

Meer odds

De verdediger kwam vier seizoenen geleden over van FC Volendam en speelde dit jaar wedstrijden voor Jong Ajax. "In het begin heb ik veel gespeeld en daarna ben ik even op de bank beland. Sinds januari maak ik weer veel minuten en gaat het best aardig", aldus Mirani, die in 2014 officieus debuteerde in de Ajax-hoofdmacht.

Tot een definitieve doorbraak is het niet gekomen. Mirani: "Ik kijk met een positief gevoel terug op mijn jaren bij Ajax. Als ik kijk hoe ik hier binnenkwam, kan ik wel zeggen dat ik de laatste jaren enorm gegroeid ben. Als voetballer en als mens. Nogmaals: het stopt hier niet. Ik ben pas negentien jaar oud en eigenlijk begint het nu pas voor mij."