Update: NEC bevestigt buitenlands avontuur voor international

Update: NEC bevestigt buitenlands avontuur voor international

11-03-2016 09:04
1

Hannes Halldorsson vertrekt met onmiddellijke ingang bij NEC. De 31-jarige doelman heeft in Nijmegen geen uitzicht op speelminuten en maakt het seizoen af bij Bodø/Glimt.

Dat meldt FOX Sports. Halldorsson zag de afgelopen weken zijn plek in de EK-selectie van IJsland in gevaar komen en kiest daardoor eieren voor zijn geld. Hij speelt de rest van het seizoen op huurbasis bij Bodø/Glimt, dat uitkomt in de Noorse Eliteserien. "Voor alle partijen een bevredigende oplossing", aldus zaakwaarnemer Philippe Coosemans van Prosoccer Agent tegen FOX.

Halldorsson speelt sinds de zomer in Nijmegen en begon het seizoen ook als eerste doelman. Na een prima start raakte hij geblesseerd aan zijn schouder, waarna hij werd vervangen door Benjamin Kirsten. Na het onverwachte vertrek van de Duitse doelman versterkte NEC zich met Brad Jones. De Australiër hield Halldorsson buiten de basis, ook al is de IJslander inmiddels weer fit.

Update 09.04: Ook NEC heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Halldorsson het seizoen afmaakt in Noorwegen. Tot medio juli komt de IJslandse goalie uit voor FK Bodø/Glimt. Het contract van de routinier loopt nog door tot de zomer van 2017.