'Verrassende Champions League-deelnemer wil 'Dutch giant' van Ajax overnemen'

13 maart om 07:06

Mitchell Dijks is niet meer weg te denken uit de basis van Ajax. De linksback is bezig aan een uitstekend seizoen en dat is ook buitenlandse clubs opgevallen. Dijks mag zich verheugen op de belangstelling van Leicester City.

The Foxes zijn de absolute revelatie van de Engelse competitie en staan verrassend bovenaan. Omdat Champions League-voetbal zo goed als zeker is, wil Leicester zich graag versterken. Daarbij is het uitgekomen bij 'the Dutch giant' Dijks, zo meldt The Daily Mirror.

Dijks, die met 1,93 meter groter is dan alle verdedigers van Leicester, moet de verdediging van de koploper van de Premier League van de nodige kracht voorzien. Leicester is bereid om dertien miljoen euro te betalen voor Dijks. 

Het verhaal van Dijks is opvallend. Eerder werd hij door Ajax nog te licht bevonden. De Amsterdammers verkochten hem aan Willem II, waar Dijks zich uitstekend ontwikkelde. Ajax haalde Dijks terug, waarna hij de vaste linksback van de recordkampioen werd. Dijks gaat mogelijk aan het einde van deze maand zelfs zijn debuut in Oranje maken. De Ajax-back zit voor het eerst bij de voorselectie van het Nederlands elftal.