Veltman schaaft spel bij: "Nu ga ik gewoon lekker spelen, doe ik mijn ding"

13 maart om 10:55

Joël Veltman maakt een uitstekend seizoen door. De zogenaamde Veltmannetjes - structurele foutjes die regelmatig in het spel van de international slopen - komen tegenwoordig nog zelden voor, beseft hij ook zelf. 

Hoe het komt dat zijn niveau de laatste maanden is gestegen? "Het klinkt cliché, maar de thuissituatie is stabiel. Daar hoef ik me niet druk over te maken. En je moet ook leren van je fouten van vorig seizoen en van daarvoor", verklaart de verdediger van Ajax tegenover de NOS. "Die foutjes heb ik er tot nu toe uitgehaald."

Onzekerheid speelde Veltman de afgelopen jaren regelmatig parten. Daar is nu geen sprake meer van. "Ik ging wedstrijden in om geen fouten te maken. Nu ga ik gewoon lekker spelen, doe ik mijn ding. Dat is totaal anders dan onzeker het veld ingaan."

Aan zijn rol als rechtsback - als vervanger van de geblesseerde Kenny Tete - heeft hij even moeten wennen. "Vooral qua meters maken. Centraal loop je veel minder. Ik speel het liefst centraal, maar het bevalt me. Het gaat goed en dan is elke positie leuk. Tot de A1 en de A2 heb ik ook rechtsback gespeeld."