Ajax kan De Boer tóch bekoren na misstap: "We zijn zeker niet bang"

13 maart om 19:35

De teleurstelling zit diep bij Frank de Boer, na de misstap van Ajax in de eigen Arena. NEC bleek een onneembare horde voor de Amsterdammers, waardoor PSV aan kop blijft in de Eredivisie.

De Boer baalt dat zijn ploeg de kans op de koppositie niet heeft gegrepen. "Vooral als je weet dat PSV punten verspeelt", reageert de trainer na afloop van het 2-2 gelijkspel op de persconferentie. "Maar we hebben er alles aan gedaan. Ik kan niemand verwijten dat ze niet hun best hebben gedaan."

"We er alles aan gedaan om deze wedstrijd naar onze hand te zetten. Dat is voor tachtig procent gelukt", vervolgt hij. "NEC was zeer effectief, moet ik zeggen. Ze hebben heel goed verdedigd, maar toch hebben we onze mogelijkheden gehad om de score uit te breiden. Ik was vooral ontevreden over de 1-1, die vond ik heel teleurstellend. Ik vond dat doelpunt heel onnodig. Dat konden we heel makkelijk verdedigen."

Het goede gevoel is echter niet verdwenen, haast De Boer zich te zeggen met oog op de topper van volgende week tegen PSV. "We kijken met vertrouwen uit naar duel met PSV. Het is een goede tegenstander, maar we zijn zeker niet bang", aldus de coach, die tot besluit lovend is over Arek Milik. De spits opende de score. "Hij is heel leergierig. Samen met de andere aanvallers is hij na de training altijd bezig met Dennis Bergkamp. Daar plukt hij de vruchten van."