Zoet niet de belangrijkste concurrent van Cillessen: "Dat zijn dé keepers"

14 maart om 10:57

Kenneth Vermeer zorgde zondag in de uitwedstrijd tegen Vitesse voor een oase van rust in de Feyenoord-defensie. Dat stelt oud-doelman Piet Schrijvers, die Vermeer in De Telegraaf met een 7 beloonde voor zijn optreden in Arnhem. Hij is een geduchte Oranje-concurrent voor Jasper Cillessen van Ajax.

Feyenoord hield mede dankzij Vermeer de nul tegen Vitesse (0-2). "Hij maakte een resolute indruk. Ik vind alleen dat hij nog wel eens moeite heeft met hoge ballen, maar hij had nu zo'n overtuiging en was honderd procent geconcentreerd. Ik let ook op andere zaken, zoals de uitstraling van een keeper en de manier van coachen. Hij is gewoon heel belangrijk voor dit Feyenoord", zegt Schrijvers in De Telegraaf.

Schrijvers denkt dat de doelman van Feyenoord Cillessen op de hielen zit als het gaat om de plek onder de lat bij het Nederlands elftal. "Van Zoet ben ik namelijk niet zo kapot, om eerlijk te zijn. Cillessen en Vermeer ontlopen elkaar niet zoveel. Dat zijn dé keepers van Nederland. Ze moeten het bij Oranje uitvechten. Het gaat bij hen echt om details."