'Bij Ajax wordt dat in de pers gebracht, bij iemand anders hoor je er niets over'

14 maart om 19:34

Sjaak Swart begrijpt niets van het optreden van Ajax zondag tegen NEC (2-2). De Amsterdammers hadden in zijn ogen korte metten moeten maken met de Nijmegenaren.

Dat zegt hij in de rubriek 'Alles op Swart' van AjaxPrimeur.nl. "PSV verliest gewoon twee punten tegen Heerenveen. En Heerenveen was helemaal niet zo goed", constateert Swart. "Dus het is onbegrijpelijk dat PSV die twee punten verspeelt. In Amsterdam is dan iedereen blij en fantastisch, maar dan vallen we toch in slaap tegen NEC. Die wedstrijd moet je gewoon met drie, vier doelpunten verschil winnen. Wéér hebben ze dat niet laten zien."

"Ik vind het ook een gebrek aan kwaliteit. Er is in het veld niet iemand die de baas is", aldus Swart, die zich ook stoorde aan de aandacht in de pers voor de vier Ajacieden die op scherp stonden voor de kraker tegen PSV. "Dat wordt in de pers dan ook nog extra duidelijk gebracht, bij iemand anders hoor je daar anders niks over. Zo'n scheids gaat daar dan op letten. Ik kon het ook zien aan bepaalde spelers."

Voor de kraker van zondag denkt Swart dat Ajax in topvorm moet zijn om een resultaat weg te halen uit Eindhoven. "Ajax heeft het vertrouwen weer teruggebracht bij PSV, die waren zaterdag doodziek. Die dachten: we staan een punt achter maandag. Maar nee, Ajax gaf ze de punten cadeau. Ajax moet zich zondag van een hele goede kant laten zien om te winnen. Een gelijkspel zou ik nog niet eens zo erg vinden. Maar je moet nu echt aan de bak daar."