Atlético-aanvoerder vol lof over PSV'er: "Speler om rekening mee te houden"

14 maart om 21:05

Atlético-middenvelder en tevens aanvoerder Gabriel Fernández heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg dinsdagavond ten koste van PSV de kwartfinales van de Champions League zal behalen. De geboren Madrileen laat echter wel weten onder de indruk geraakt te zijn van de Eindhovenaren in de heenwedstrijd.

Middenvelder Andrés Guardado is één van de spelers in Eindhovense dienst waarvan Fernández een hoge pet op heeft. "Hij is een speler met enorm veel energie", zo tekent het Eindhovens Dagblad op uit de mond van Gabi tijdens de persconferentie van maandagavond. "Hij is een echte leider in het veld, een speler om rekening mee te houden."

Het belang van de wedstrijd is duidelijk. "We moeten winnen voor onze fans. De Champions League is enorm belangrijk voor ons", aldus Fernández op diezelfde persconferentie tegenover de UEFA. "We benaderen deze wedstrijd als een hele grote. We beseffen dat PSV een team is dat graag de bal wil hebben. Ik denk dat zij hier echter iets meer defensief zullen spelen, maar ze hebben belangrijke spelers die het ons heel moeilijk kunnen maken."