Vermoedelijke opstelling PSV: 'Cocu gaat kiezen uit twee mogelijkheden'

15 maart om 08:08

Het is een verrassing welke PSV-opstelling Phillip Cocu dinsdagavond tegen Atlético Madrid uit de hoge hoed tovert. Er liggen twee opties voorhanden: of de gebruikelijke formatie, of een versterkte defensie wat neerkomt op een 5-3-2-systeem.

Het Algemeen Dagblad en het Eindhovens Dagblad verwachten dat Cocu niet gaat sleutelen aan zijn ploeg en dezelfde elf spelers het veld instuurt die zaterdag ook tegen sc Heerenveen begonnen. Dat betekent dat PSV 4-3-3 gaat spelen met Jurgen Locadia en Luciano Narsingh op de flanken.

De Telegraaf houdt rekening met een versterkte defensie. Cocu maakte in de Champions League al eerder gebruik van dit recept. Tegen Atlético zou Nicolas Isimat-Mirin dan de vijfde man worden in de PSV-verdediging. In dat geval vormen Narsingh en Luuk de Jong naar verwachting het aanvalskoppel en is Locadia het slachtoffer van het gewijzigde systeem.

Verwachte opstelling AD/ED: Zoet; Willems, Moreno, Bruma, Arias; Van Ginkel, Guardado, Pröpper; Locadia, De Jong en Narsingh.

Verwachte opstelling Telegraaf: Zoet; Willems, Moreno, Isimat-Mirin, Bruma, Arias; Van Ginkel, Guardado, Pröpper; De Jong en Narsingh.