'Heerenveen waakt voor Faber-scenario en doet rustig aan met Streppel'

15 maart om 10:58

Jurgen Streppel lijkt op korte termijn een akkoord te bereiken met sc Heerenveen over een dienstverband als trainer. Volgens Omrop Fryslan heeft woensdag een afsluitend gesprek tussen de partijen plaats.

De Friezen willen echter niet overhaasten, zo meldt het regionale medium. Zij waken voor een scenario als dat van Ernest Faber bij NEC Nijmegen. Hij maakte onlangs zijn vertrek naar FC Groningen wereldkundig, maar de weg naar een deal was erg hobbelig. Faber lag in de clinch met de NEC-directie over onder meer het opstellen van Christian Santos. Uiteindelijk kwam het alsnog tot een transfer.

Heerenveen zal Streppel dan ook niet direct presenteren als er een akkoord wordt bereikt. De coach is met Willem II in een heuse degradatiestrijd verwikkeld en heeft daar al zijn aandacht voor nodig. Heerenveen moet overigens wel een afkoopsom overmaken naar Tilburg, aangezien Streppel daar tot medio 2017 vastligt. De trainer kent Hans Vonk, technisch manager van Heerenveen, al uit zijn tijd als speler van RKC Waalwijk.