Van Gaal heeft eigen Guardiola in gelederen: "Barcelona durfde het aan"

15 maart om 11:26

Ryan Giggs heeft capaciteiten die vergelijkbaar zijn met die van Pep Guardiola. Dat stelt Bryan Robson, voormalig middenvelder. De assistent-manager van Manchester United-manager Louis van Gaal kan weinig fout doen in de ogen van Robson.

In de Engelse media werd al vaker gesproken over de toekomst van Giggs, die mogelijk aan het begin van het seizoen 2017/’18 aan het roer komt bij United. Dan loopt namelijk het contract van Van Gaal af. Op dit moment is volgens geruchten de kans op een komst van José Mourinho naar United groter. Robson over Giggs in de Engelse media: "Men zegt dat het een te grote uitdaging is, een sprong in het diepe."

"Maar ik ben het daar niet mee eens. Kijk naar Pep Guardiola, hij heeft jarenlang als speler bij FC Barcelona gespeeld en mocht toen als jonge coach aan het grote werk ruiken. Barcelona had vertrouwen in hem en durfde het aan om hem op het podium te zetten. Guardiola werd bijzonder succesvol. Datzelfde geldt voor Ryan (Giggs). Hij weet hoe er wordt gewerkt bij United en de fans staan zeker achter de beslissing als de clubleiding Giggs naar voren schuift", besluit Robson.