Ajacied looft PSV: 'Ze hebben iets gedaan wat ons de laatste jaren niet is gelukt'

15 maart om 14:48

Joël Veltman heeft respect voor de prestaties van PSV in de Champions League. In aanloop naar PSV-Ajax schrijft de verdediger van de Amsterdammers op de clubwebsite over de concurrent PSV.

'Het is de week van de topper tegen PSV, een duel dat vanzelfsprekend erg leeft. Het is misschien wel dé wedstrijd van het seizoen. Degene die zondag in Eindhoven wint, doet goede zaken en kan een gaatje slaan', schrijft Veltman in zijn blog op Ajax.nl.

Het puntverlies van PSV en Ajax kwam voor de verdediger onverwachts. 'Dat beide ploegen afgelopen weekend averij opliepen, was voor mij wel verrassend. Ik vond PSV net als ons in goede vorm en stabiel. We wonnen allebei vrij gemakkelijk onze potjes. Zelf baalden wij natuurlijk enorm van het gelijkspel tegen NEC. Het was een mooie kans om als koploper naar PSV af te reizen. Dan moet het zondag maar gebeuren', aldus Veltman.

Over de resultaten van PSV in het kampioenenbal is Veltman te sprekene. 'Ik heb ook respect voor de prestaties van PSV in de Champions League. Ze hebben iets gedaan wat ons de laatste jaren niet is gelukt: overwinteren. Daarnaast hebben ze thuis een goed resultaat behaald tegen Atletico Madrid, al wordt de uitwedstrijd vanavond natuurlijk een ander verhaal. Atletico heeft, denk ik, de beste papieren. Het is een ploeg uit de wereldtop. Aan de andere kant: je weet het nooit. In 2013 hadden wij op voorhand tegen Barcelona thuis ook maar een kleine kans. Het draait ook om de vorm van de dag.'