Barcelona rekent zich niet rijk: 'Ervan overtuigd dat dit nu ook gaat gebeuren'

15 maart om 23:20

Iedereen rekent erop dat FC Barcelona woensdag het Champions League-klusje tegen Arsenal gaat klaren. De Catalanen wonnen eerder in Londen (0-2) en kunnen het karwei in eigen huis afmaken. Barça-trainer Luis Enrique weigert zich rijk te rekenen.

"Het ziet er allemaal goed voor ons uit, maar we veranderen onze benadering en voorbereiding niet", zegt Enrique op de persconferentie van dinsdag. "Het ligt allemaal nog open. We moeten dit serieus benaderen willen we de kwartfinale bereiken."

De keuzeheer rekent op een Arsenal dat veel druk zal zetten. "Dat deden ze in Londen en ik ben ervan overtuigd dat dit nu ook gaat gebeuren. Arsenal heeft de kwaliteiten om het ons moeilijk te maken. We moeten voorzichtig zijn als ze naar voren gaan."

Het treffen tussen Barcelona en Arsenal betekent ook een tijdelijke terugkeer van Alexis Sanchez in Camp Nou. Arsenal nam de Chileense aanvaller in de zomer van 2014 over van Barça. "Hij is fysiek erg sterk en heeft zich bij Arsenal enorm verbeterd. Hij is moeilijk af te stoppen en we zullen hem in de gaten moeten houden."