PSV maakt één fout tegen Atlético en ligt uit Champions League

15 maart om 23:30

PSV is er niet in geslaagd om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Na 210 minuten zonder doelpunt was Atlético Madrid het koelbloedigst in de penaltyserie, na dertien foutloze penalty: 7-8.

Veel viel er niet af te dingen aan het feit dat PSV stand hield in Madrid. Atlético was weliswaar de betere ploeg in het eigen Estadio Vicente Calderon, maar de volwassen bezoekers uit Eindhoven bleven zonder kleerscheuren onderuit. Wel waren er kansen. Jeroen Zoet groeide in de eerste helft echter uit tot de grote man, met drie uitstekende reddingen.

Net als in de heenwedstrijd maakte de doelman Antoine Griezmann het leven zuur. De Franse aanvaller stuitte twee keer op Zoet, die ook een poging van Yannick Ferreira-Carrasco onschadelijk maakte. PSV stelde daar gevaarlijke moment van Luuk de Jong tegenover, maar sluitpost Jan Oblak was op zijn post. Die mogelijkheid was het startschot van een meer dan prima fase van PSV, dat in het slot van de eerste helft echter ook alle zeilen bij moest zetten.

Gescoord werd er niet, waardoor Atlético en PSV gingen rusten met een 0-0 voorsprong. Ook na rust regende het halve kansen voor het doel van Zoet, die goed bij de les bleef en zelfs het recordaantal reddingen in het lopende Champions League-seizoen op zijn naam schreef.

Ook PSV liet zich niet onbetuigd en raakte na iets meer dan een uur spelen de paal. Jürgen Locadia mikte de bal op het aluminium en de rebound was niet besteed aan Luuk de Jong, die de bal op het hoofd van Filipe Luis - die daar niets van wist - kopte. Vijf minuten voor tijd was het woord nog één keer aan Atlético, maar Fernando Torres raakte via de vingertoppen van Zoet óók de paal.

Omdat na 180 minuten nog altijd niet was gescoord door zowel PSV als Atlético, moest er verlengd worden. De goede bedoelingen waren er wel, maar vermoeidheid brak beide ploegen op. De onvermijdelijke penaltyserie werd vervolgens een prooi voor Atlético. Invaller Luciano Narsingh was de boosdoener, na dertien foutloze strafschoppen. PSV verlaat de Champions League met opgeheven hoofd.