Respect van Atlético: "Ook een dikke pluim voor PSV, groot compliment"

16 maart om 00:10

Atlético Madrid moest dinsdagavond tot het gaatje gaan om PSV te kloppen in de achtste finale van de Champions League. Fernando Torres, die in de tweede helft inviel, heeft respect voor de prestatie van de Eindhovenaren.

PSV hield – soms met hangen en wurgen – stand in Madrid, maar kreeg zelf ook een uitgelezen mogelijkheid op een doelpunt. Uiteindelijk forceerde een zenuwslopende penaltyserie de beslissing. "We hebben er niet één gemist, dat laat zien dat we karakter hebben. Ik ben vooral trots op de jonge spelers", reageert Torres op de UEFA-website.

"Ook een dikke pluim voor PSV", vervolgt de spits, die zelf ook een penalty benutte. "Je moet hen een groot compliment maken. Het was moeilijk om kansen te creëren. Zonder twijfel was hun doelman (Jeroen Zoet, red.) de man van de wedstrijd. Ook in het eerste duel blonk hij uit."

Atlético overleefde vorig jaar ook al de achtste finale van de Champions League na penalty's. Torres: "Mijn penalty van vandaag was gewoon prima. De vorige keer maakte ik de beslissende. Dat was nu niet het geval, maar ik slaap er geen minuut minder om. Dit is een mooie avond."