Letschert wacht belletje van Blind af: 'Natuurlijk ben ik dan even teleurgesteld'

16 maart om 08:46

Bondscoach Danny Blind maakt vrijdag zijn definitieve selectie bekend voor de oefenduels van Oranje met Frankrijk en Engeland. Voor onder meer Timo Letschert is dat een spannende dag, al is de verdediger van FC Utrecht al hartstikke blij dat hij voor de eerste keer in de voorselectie zit van het Nederlands elftal.

"Natuurlijk ben ik even teleurgesteld als ik niet in de definitieve selectie zou zitten. Maar ik ga mezelf niet de ploeg in praten", zegt de 22-jarige Letschert tegen Voetbal International.

De speler van Utrecht heeft in de voorselectie concurrentie van Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk, Ron Vlaar en Joël Veltman. Allemaal hebben ze als international al (enige) ervaring. "Misschien vallen er spelers af, of gunt de bondscoach me een snuffelstage", is Letschert hoopvol.

Het Nederlands elftal oefent 25 maart tegen EK-gastland Frankrijk, vier dagen later op 29 maart is Engeland de tegenstander. Even moest Letschert vrezen om bij voorbaat al een streep te zetten door beide oefeninterlands, omdat hij zondag in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag met een schouderblessure naar de kant moest. Echter viel de schade mee.