Van Bronckhorst in extase: 'Als ik nu die beelden zie, komt dat weer naar boven'

16 maart om 15:08

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst speelde tussen 2003 en 2007 voor FC Barcelona. De voormalig Oranje-international denkt nog altijd vol weemoed terug aan die periode uit zijn loopbaan. 

"Je droomt er als jongetje van om het hoogste te halen, maar als je je droom uiteindelijk beleeft, geeft dat toch een andere dimensie", vertelt Van Bronckhorst (40) in een interview met voetbalmagazine 90 Minutes. "Dan is het echt. Dat gevoel is onbeschrijfelijk."

De oefenmeester veroverde twee landstitels als speler van Barça en won in 2006 bovendien de Champions League met de Catalaanse grootmacht - hét hoogtepunt uit zijn periode in Camp Nou. "Als ik nu die beelden van de Champions League-finale terugzie, komt dat allemaal weer naar boven. Dat heb ik ook als ik thuis ben en bijvoorbeeld de wedstrijdbal of mijn schoenen zie staan."

"Alles wat ik dan zie, kan ik gelijk koppelen aan een emotie. Dat is het mooie van mijn carrière. Ik heb zoveel mooie dingen beleefd en dat gevoel kan ik altijd zo oproepen. Dat vind ik heel waardevol", besluit Van Bronckhorst.

Lees meer over:

Deel via