"Had Luuk de Jong dan niet even kunnen blijven staan om zo'n bal te nemen?"

17 maart om 07:35

Willem van Hanegem zat er eerder deze week volledig naast. Hij gaf geen stuiver voor de kansen van PSV in de Champions League, maar werd bijna blij verrast.

"Ze hebben het uitstekend gedaan. Achteraf mag je rustig concluderen dat het verschil helemaal niet zo groot was. En dan kun je zeggen: Jeroen Zoet was geweldig als keeper. En Atlético Madrid was minder dan normaal. Maar PSV heeft het gewoon goed gedaan", zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

Volgens De Kromme zegt de prestatie tegen Atético meerdere dingen. "Dat het verschil dus minder groot is dan wij denken, vooral als we tactisch slimmer blijken te zijn. En dat het gezanik over verschil in budgetten vooral een excuus is. Atlético is rijk, maar ze maakten in 220 minuten voetballen nul doelpunten."

Wel zet Van Hanegem een vraagteken bij Luuk de Jong. De aanvoerder ging in de verlenging naar de kant, omdat de tank helemaal leeg was. Zijn vervanger was Luciano Narsingh, die in de strafschoppenreeks als enige een penalty miste. "Die jongen moet er twee minuten voor de strafschoppenserie in en mist. Had Luuk de Jong dan niet even kunnen blijven staan om zo'n bal te nemen?"