Stam denkt na over terugkeer: "Zij weten mijn ambitie, ik wil hoofdtrainer worden"

17 maart om 07:41

Jaap Stam gaat aan het einde van dit seizoen Ajax verlaten. De huidige trainer van Jong Ajax wil graag hoofdtrainer worden en besloot daarom zijn contract niet te verlengen. Een overstap naar Engeland sluit hij niet uit.

De spijkerharde verdediger van weleer aast op een comeback bij Manchester United, zo vertelt hij The Daily Mail. "Ten eerste zou het bij mij passen om te werken in Engeland. Maar uiteindelijk, als ik mijzelf ontwikkel en het goed doe, dan hoop ik terug te keren bij Manchester United", zegt Stam, die daarbij nogmaals aangeeft alleen in Nederland en Engeland te willen werken. 

Een langer verblijf bij Ajax was volgens Stam geen optie. "De club wilde mij graag behouden, maar zij weten mijn ambitie: ik wil een eerste team trainen. Mensen praten wel over mij als de vervanger van Frank de Boer. Maar zolang hij een contract heeft, is er niets zeker", legt de coach zijn keuze uit. "Ik had nog tot het einde van het seizoen kunnen wachten en een beslissing kunnen nemen op basis van als hij zou vertrekken. Maar zo'n type persoon ben ik niet."

Het belangrijkste voor de voormalige verdediger is het ontwikkelen van de trainer Stam. "Ik wil mijzelf ontwikkelen en uiteindelijk naar een team in Engeland. Dus ik heb Ajax verteld dat ik mijn contract uitdien. Nu kunnen we wachten tot het einde van het seizoen."