Streppel rekent niet op Faber-scenario: 'Daarna ga ik koffie drinken met Foppe'

17 maart om 08:58

Jurgen Streppel is na Ernest Faber de volgende Eredivisie-trainer die een binnenlandse transfer maakt. Het vertrek van Faber naar FC Groningen heeft voor onrust gezorgd bij NEC. Streppel verwacht een dergelijk scenario niet bij Willem II nu hij besloten heeft volgend seizoen bij sc Heerenveen aan de slag te gaan.

"Ik heb een prima verstandhouding met iedereen binnen Willem II, dus daar ga ik niet vanuit. We moeten zorgen dat we er met z'n allen een mooi einde aan maken", zegt Streppel tegen de NOS.

Faber werd al gepresenteerd bij Groningen, maar Streppel en Heerenveen stellen dat nog eventjes uit. "We hebben afgesproken om dat na de competitie te gaan doen. We gaan nu volle bak strijden tegen degradatie. Daarna ga ik een keer koffie met Foppe de Haan drinken."

Bij Heerenveen komt Streppel een oude bekende tegen. Hans Vonk, nu technisch directeur in Friesland, was in het verleden als doelman van RKC Waalwijk teamgenoot van Streppel. "Dat was een geweldig mooie tijd, met Hans, Alfred Schreuder, Marcel Brands en Erik ten Hag. Daar ken ik hem van. Of dat nu een rol gespeeld heeft, weet ik niet hoor. Ik ben Hans een aantal jaren uit het oog verloren. Hij was in Zuid-Afrika en speelde bij Ajax, ik zat bij Helmond Sport."