PSV leert van Ajax-verleden: 'Dan kunnen we daar iets mee. Dat moet anders'

17 maart om 09:11

Een Europese uitschakeling en vervolgens aan de bak in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Zondag is dat het geval voor PSV en ook vorig jaar voltrok zich hetzelfde scenario. Destijds kregen de Eindhovenaren tegen de Amsterdamse een tweede tik te verwerken.

PSV werd vorig seizoen op Europees vlak uitgeschakeld door Zenit. Enkele dagen later trad PSV aan in de topper tegen Ajax, die met 1-3 werd verloren. Gezien de grote voorsprong van destijds niet fataal, maar trainer Phillip Cocu heeft er wel van geleerd. "Het was voor mij reden om te zeggen: als we volgend seizoen in een vergelijkbare situatie komen, kunnen we daar iets mee. Dan moet dat anders", zegt de trainer in het Algemeen Dagblad.

Jeffrey Bruma was vorig seizoen ook van de partij, maar verwacht dat het aankomende zondag toch echt anders gaat lopen. "We moeten nu in staat zijn om twee topduels achter elkaar met volledige concentratie te spelen. Tegen Atlético zag je al dat Ajax nu geen thema was. Fysiek zie ik al helemaal geen probleem. We zijn topfit, dat bleek wel in de verlenging."

Jetro Willems doet er nog een schepje bovenop. De vleugelverdediger is vol bravoure over de komende topper. "We gaan ons gewoon goed voorbereiden. We hebben er vertrouwen in dat we Ajax pakken en kampioen worden."