Beenhakker smult van voetbalsprookje: "Dat is toch een wonder, fantastisch"

17 maart om 13:10

Leo Beenhakker geniet van het huidige succes van Leicester City. De oud-trainer van onder meer Real Madrid en Feyenoord vindt het prachtig om te zien dat een ploeg die géén deel uitmaakt van de gevestigde orde landskampioen lijkt te worden. 

"Leicester, dat is toch een wonder, fantastisch", vertelt Don Leo aan het Algemeen Dagblad. "Dat hebben we nodig. Dat haalt alle bespiegelingen en voorspellingen onderuit. De hele pikorde in de war. Kijk, de macht van het geld zal altijd overheersen, maar uitzonderingen zullen ook blijven bestaan."

"Ik maak me niet druk over langdurige dominantie. Na FC Barcelona komt er weer een ander", vervolgt Beenhakker. "Ik heb het zelf meegemaakt als trainer van Real Madrid. Na drie titels wil elke tegenstander van je winnen. Ook dáár liggen uitdagingen. Er komt steeds meer weerstand."

Beenhakker vindt het jammer dat in de Champions League élk jaar weer dezelfde clubs aan het langste eind trekken. "Je krijgt straks gewoon weer de grote clubs tegen elkaar. Dat blijft boeiend. Bovendien, nu is bij Paris Saint-Germain the sky the limit, straks staat er weer een idioot met geld op in, pak 'm beet, Marseille."