Balende Robben meldt zich af bij Blind: "Juist omdat we nu in de opbouw zitten"

17 maart om 15:20

Oranje-aanvoerder en oud-PSV'er Arjen Robben heeft zich bij bondscoach Danny Blind afgemeld voor de aanstaande oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland. De vleugelaanvaller van Bayern München kampt met een bovenbeenblessure. Dat meldt de KNVB donderdagmiddag. 

"Dit is natuurlijk een grote teleurstelling. Ik was heel graag naar Noordwijk gekomen, juist omdat we in de opbouw zitten richting de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland. Nu ga ik me volledig richten op mijn herstel", laat Robben in een reactie weten. De dribbelaar ontbrak woensdag ook al tijdens de Champions League-clash tussen Bayern en Juventus. 

Aanstaande vrijdag maakt Blind bekend welke spelers zich aanstaande maandag bij het Nederlands elftal moeten melden. Van de oorspronkelijke voorselectie van de bondscoach zullen nog een aantal namen afvallen. 

Oranje neemt het vrijdag 25 maart in Amsterdam op tegen Frankrijk. Vier dagen later staat in Londen de confrontatie met Engeland op de rol. Beide tegenstanders bereiden zich voor op het aanstaande EK 2016.