"Kijk maar naar Ajax-Feyenoord dit jaar, toen gebeurde dat ook"

17 maart om 19:14

Volgens velen wordt zondagmiddag het Eredivisie-seizoen beslist door de wedstrijd tussen PSV en Ajax. Ook voormalig Ajacied Jan van Halst is van mening dat de topper een beslissende rol gaat spelen.

Het belang van de topper tussen de nummer één en twee van de ranglijst is immens volgens Van Halst. "Het is een hele belangrijke wedstrijd, ook in mentaal opzicht. De winnaar zal een enorme boost krijgen. Je bent dan zo gefocust, dan zul je niet meer van die wedstrijden spelen zoals afgelopen weekend", zegt de analist tegen Ajax1.nl.

Van Halst weet uit eigen ervaring dat je jezelf niet hoeft op te laden voor een wedstrijd tegen PSV. "Kijk maar naar Ajax-Feyenoord dit jaar, toen gebeurde dat ook. Dat is ook logisch, en lekker. Dit is echt een finale. Bij een finale horen, naast het mooie dynamische voetbal, ook flink veel duels. Dat maakt het extra leuk."

De oud-Ajacied kijkt uit naar de persoonlijke duels die zondag gaan ontstaan, bijvoorbeeld tussen PSV'er Santiago Arias en Amin Younes. "Arias wil er nog weleens overheen gaan, het is de vraag of Younes helemaal gaat meelopen, of dat het wordt opgevangen door het middenveld", aldus van Halst, die weet dat de kleine Duitser aanvallend wel belangrijk kan zijn. "Younes is natuurlijk een hele vaardige speler met een goede individuele actie en Arias is verdedigend iets minder."