Stoomtrein Dijks even tot stilstand gebracht: Ajacied traint apart voor 'PSV'

18 maart om 07:21

Mitchell Dijks is zondag zo goed als zeker inzetbaar tegen PSV. Volgens De Telegraaf is het de verwachting dat de linksback mee kan doen in de kraker, ook al trainde hij donderdag niet volledig mee met de groep.

Dijks liet de groepstraining deels aan zich voorbijgaan en mocht vervolgens apart een oefensessie afwerken. Het ziet er naar uit dat de stoomtrein van Ajax vrijdag wél weer meedoet aan de groepssessie. De belangen van de kraker zijn meer dan duidelijk: Ajax staat momenteel tweede achter PSV en wil dan ook koste wat kost winnen om de slotfase van de competitie in te gaan als koploper.

Ajax-trainer Frank de Boer liet zich in ieder geval gelden volgens de krant. "Overtuigend coachen!", klonk het scheeuwerig tijdens een positiespel. "Je moet agressie hebben op het veld, straks met het publiek hoor je elkaar ook niet als je niet overtuigend bent." Het viel het dagblad overigens op dat De Boer vooral oog had voor Nemanja Gudelj en zijn defensieve duo: Mike van der Hoorn en Nick Viergever.