Extra 'Kuyt' in Rotterdam gespot: "Hij doet me denken aan Dirk"

18 maart om 08:19

In Rotterdam loopt een kopie van Dirk Kuyt rond. Excelsior-trainer Fons Groenendijk verlijkt zijn spits Tom van Weert met de Feyenoorder. Van Weert maakt snel naam voor zichzelf als spits van Excelsior. De aanvaller stond onlangs nog een tijdje droog, maar is inmiddels weer op gang gekomen. 

Volgens Groenendijk blijft Van Weert knokken en hij kan zich bovendien goed aanpassen. "Hij doet me denken aan Dirk Kuyt", stelt Groenendijk in Voetbal International. "Gasten als Tom en Dirk hebben zó’n ongelooflijke drive. Ze willen koste wat kost de volgende stap maken, en doen er alles voor om te slagen."

"Scoren zit hem in het bloed. Dat kun je niet leren, dat heb je of dat heb je niet. Alles is bij hem gericht op scoren", vertelt Groenendijk verder over zijn pupil. Van Weert moet ook wel, gezien het aantal kansen dat de Kralingers normaliter krijgen. "Hij is continu aan het loeren."

Van Weert en Groenendijk hebben een verleden: bij FC Den Bosch. Daar werkte het duo succesvol samen. "Bij FC Den Bosch waren er links en rechts altijd wat twijfels over hem, weet ik nog. Niet om mezelf op de borst te kloppen, maar ik denk wel dat ik een belangrijke trainer voor hem geweest."