Blind passeert verdediger: "Neemt niet weg dat hij enorm op de radar zit"

18 maart om 12:13

Timo Letschert en Vincent Janssen debuteren voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland in de selectie van Oranje. De verdediger en aanvaller krijgen de voorkeur boven Wesley Hoedt en Robin van Persie.

"Ik vind dat zij dit seizoen in zeer goeden doen zijn", aldus Blind vrijdagmiddag tijdens de persconferentie over het geselecteerde duo. "Bij Janssen is dat duidelijk. Zijn eerste job is goals maken, dat doet hij. Daarnaast heeft hij een hele belangrijke rol in het team van AZ. Ik hoop dat hij dat ook bij ons kan waarmaken. Hij heeft enthousiasme, drive en scorend vermogen."

"Letschert hebben we vooral na de winter heel goed gevolgd. Specifieker dan daarvoor. Hij heeft een goede indruk achter gelaten. Het is een redelijk complete verdediger. Daar bedoel ik mee dat hij de meeste facetten van het verdedigen in zich heeft. Hij heeft voetbalvermogen en staat fysiek zijn mannetje", vervolgt de bondscoach.

Blind is hoe dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Ook Hoedt (SS Lazio) was een optie. "Natuurlijk is het allemaal waar dat Wesley in de Serie A speelt, bij een goede club. Het zijn altijd moeilijke afwegingen. Maar dan zie ik ook dingen waarvan ik denk: daar moet hij nog in groeien. Dat neemt niet weg dat hij op een goed niveau acteert en dat hij enorm op de radar zit bij ons."