De Jong weer opgelapt: 'Dat moet de grootste motivatie zijn voor dit PSV'

18 maart om 16:02

Luuk de Jong is erop gebrand om volgend seizoen opnieuw Champions League-voetbal te spelen met PSV. Komende zondag kunnen de Eindhovenaren een belangrijke slag slaan door in eigen huis te winnen van titelconcurrent Ajax. 

Het Champions League-avontuur van PSV - dat afgelopen dinsdag ten einde kwam na een zinderend duel met Atlético Madrid (verlies na strafschoppen) - smaakt naar meer, erkent De Jong. "Dat moet zondag de grootste motivatie zijn voor dit team. Als je wint, dan ben je toch weer dichtbij de Champions League. Natuurlijk zijn er nog veel wedstrijden daarna en kan er nog van alles gebeuren, maar als je weet te winnen zet je wel een heel goede stap", aldus de topscorer in gesprek met PSV TV. 

Of De Jong inmiddels goed uitgerust is, na het slopende duel van afgelopen dinsdag? "We hebben een dagje rust gehad, vandaag zijn we rustig opgestart. Zaterdag gaan we goed trainen en dan zullen we er zondag helemaal klaar voor zijn. Natuurlijk hebben die 120 minuten veel gevergd van ons lichaam."

De aanvoerder heeft zo zijn ideeën over hoe Ajax het aanstaande zondag gaat aanpakken in Eindhoven. "Ik denk dat ze ook wel gekeken hebben naar hoe andere ploegen het hebben gedaan tegen ons. Maar ze zullen ook van hun eigen kwaliteiten uitgaan. Ik denk niet dat ze het helemaal dichtgooien. (...) Het zal een hele tactische wedstrijd worden, denk ik. Het kan op één moment beslist worden. Daar moet je negentig minuten scherp op zijn."