De Boer: "Ajax moet hopen dat PSV een beetje uit de bocht gaat vliegen"

18 maart om 17:01

Ronald de Boer keek afgelopen weekend met veel verbazing naar Ajax. De Amsterdammers speelden in eigen huis met 2-2 gelijk tegen NEC Nijmegen. Dit, terwijl de ploeg van trainer Frank de Boer koploper PSV voorbij kon gaan, doordat de Eindhovenaren zaterdag ook gelijkspeelden (1-1 tegen sc Heerenveen).

"Thuis mag je nooit punten laten liggen, zeker niet tegen sc Heerenveen. Dus ik was zeker verbaasd, ook omdat Ajax wist dat ze een cruciale stap konden maken", zegt De Boer in gesprek met Voetbal International. "Stel Ajax had gewonnen, dan had je bij wijze van spreken nog kunnen verliezen van PSV en dan was het nog niet gedaan."

Zondag nemen Ajax en PSV het tegen elkaar op. Volgens velen een cruciaal duel, al denkt Ronald Waterreus daar iets anders over. "Als Ajax zou winnen is dat nog steeds geen onoverkomelijk probleem voor PSV" zegt de oud-doelman van PSV. "Ik denk dat het een heel spectaculaire 2-2 wordt. Ze doen niet veel voor elkaar onder, al is PSV wel wat stabieler." De Boer denkt ook een gelijkspel: "Ik denk dat het 1-1 wordt. Ajax moet hopen dat PSV een beetje uit de bocht gaat vliegen."

Tot slot bekent Waterreus dat hij erg gecharmeerd is van Ajax-aanvoerder Davy Klaassen. "Ik denk dat Guardado (PSV, red.) is in staat om het elftal mee te nemen, maar ik ben ook echt wel fan van Davy Klaassen. Hij is een hele mooie speler om naar te kijken."