"Sam deed het goed, terwijl hij met Guardado geen slechte tegenstander had"

18 maart om 17:40

Foppe de Haan doet weinig geheimzinnig over zijn opstelling voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De trainer van sc Heerenveen kiest voor de elf spelers die vorige week een punt uit het vuur sleepten bij PSV (1-1).

Sam Larsson deed het in Eindhoven verdienstelijk als nummer 10 en mede daarom kiest De Haan weer voor dezelfde formatie. "Sam deed het goed, terwijl hij met Guardado geen slechte tegenstander had. Met Sam in een rol achter de spitsen is duidelijker voor het team, maar houdt ook risico in. De middenvelders moeten achter de bal blijven zodat Sam zijn gang kan gaan", laat De Haan weten op de clubsite.

Tegenstander Heracles Almelo presteert in de tweede seizoenshelft aanmerkelijk moeizamer dan voor de winterstop. De Haan vindt dat logisch. "Heracles speelde voor de winterstop fantastisch, maar hebben door het vertrek van Tannane ingeleverd. Die was heel belangrijk voor ze."

De Friese trainer ziet desondanks dat er nog genoeg kwaliteit aanwezig is bij de Almeloërs. "Heracles heeft met Bruns en Bel Hassani een prima middenveld. Weghorst is een lastige spits die je altijd in de gaten moet houden. Achterin staat met Zomer en Fledderus een wereld aan routine en Droste is een aardige back. Het is best een prima ploeg."

Opstelling sc Heerenveen: Mulder, Marzo, Otigba, van Aken, Cavlan, Thorsby, St. Juste, Larsson, Slagveer, Te Vrede, Zeneli.